Дмитрівська територіальна громада

Київська область

09.05.2024 14:10

З Днем Європи!

663cafa874953__440850876_1029473158601155_7485222259681498799_n.jpg

9 травня в Україні святкують День Європи. Європейський вибір українців закріплений у Конституції.  Цей вибір для нас – не просто формальне членство в ЄС. Ми прагнемо демократичних цінностей: верховенство права, свободи слова, незалежні суди, просте регулювання економіки, прозоре оподаткування, чіткий розподіл повноважень і відповідальності, сильне місцеве самоврядування, нетерпимості до корупції. Наше завдання – робити все, щоб наблизитися до цих стандартів!

За право жити, сповідуючи європейські цінності українцям приходиться платити кров’ю і життями найкращих синів і дочок України. Третій рік поспіль наші військовослужбовці на полі бою, зі зброєю в руках, захищають не тільки себе, а і Європу. Подальше існування європейської цивілізації є перемога над росією.

Жителі Дмитрівської громади цінують величезну підтримку європейських країн, завдяки яким наші громадяни сьогодні знаходяться в безпеці.  Військова, фінансова та економічна підтримка України з боку Європи сприяє просуванню України на шляху євроінтеграції.

Тарас Дідич, Дмитрівський сільський голова, щиро дякує європейським партнерам за послідовну підтримку реформи децентралізації та процесів повоєнного відновлення. Найщиріші слова вдячності Гюнтеру Маассену, Президенту Громадської організації «Санкт Августін та друзі допомагають». Дмитрівська громада отримала першу допомогу з Німеччини 26 лютого 2022 року і продовжує її постійно отримувати по теперішній час. Благодійники запевняють, що будуть це робити до Перемоги України над рф.

Дмитрівська громада продовжує активну співпрацю з Північно екологічною фінансовою корпорацією Nefco, з якою  підписала грантову угоду 15 травня 2023 року на суму 1 750 000 євро. Впровадження грантової угоди дасть можливість покращити якість питної води та зробити послуги з надання водопостачання і водовідведення в Дмитрівській громаді. Відбудова критичної інфраструктури ЄС та управляється Nefco, консультантами програми виступають - iC consulenten, CES, UTA.

Дмитрівська сільська рада - активний учасник програми «U-LEAD з Європою», яка базується на співпраці українського уряду з Європейським Союзом та його державами-членами: Німеччиною, Польщею, Данією та Словенією у створенні багаторівневої системи управління, яка є прозорою, підзвітною та відповідає на потреби громадян України.

Для кожного з нас Європа починається не з кордонів, а у серці кожного українця!

З Днем Європи! Разом ми переможемо!